Chronische pijn

Pijn is een waarschuwingssignaal dat ons beschermt. Pijn zorgt er bijvoorbeeld voor dat je niet blijft doorlopen met een gebroken been of een ontstoken schouder.

Er zijn echter ook pijnklachten die niet zomaar over gaan, of die steeds maar weer terug blijven komen. We spreken van chronische pijn als pijnklachten langer dan 6 weken aanhouden. Hoewel van een deel van de chronische pijnen niet bekend is wat de oorzaak is, weten we vaak wel wat eraan te doen is.

Pijn, u zit in een negatieve spiraal

Als u last heeft van chronische pijn loopt u waarschijnlijk al veel te lang rond met klachten, en zag u al verschillende zorgverleners. Allemaal zonder of met heel beperkt resultaat. Dat komt omdat uw klacht een complexe klacht is. Het is een combinatie van lichaam, gevoel, gedachten, gedrag en soms ook de directe omgeving. In uw geval reageren die factoren negatief op elkaar.

U heeft pijn, daardoor beweegt u minder. Omdat u minder beweegt, worden spieren zwakker. Uw conditie gaat achteruit. Dingen kosten meer moeite. U heeft minder zin om dingen te doen. Dat voelt slecht. U gaat minder goed voor uzelf zorgen. En op een gegeven moment houdt de pijn zo zichzelf in stand.

Doorbraak met gecombineerde behandeling

Zo is een constante pijn ontstaan die chronisch is geworden. Dan moet er een manier worden gevonden om die negatieve invloed op u te doorbreken. Dat kan met een interdisciplinair behandelplan.

Dit plan wordt opgesteld onder verantwoordelijkheid van een revalidatie arts. Op maat gemaakte trajecten die, in samenwerking met fysiotherapeuten, psycholoog, ergotherapeut en eventueel maatschappelijk werk, de neergaande trend kunnen doorbreken.

Uw revalidatiearts overziet de samenwerking en helpt bij het vinden van een nieuwe weg. U traint, oefent, praat, analyseert en probeert. Voor veel patiënten is dat een plezierige manier van werken die heel motiverend werkt. U krijgt weer regie over uw leven en leert vaardigheden om op een zinvolle manier om te gaan met de beperkingen.

De pijnspecialisten van Revalide

Chronisch pijnrevalidatie wordt verzorgd door de behandelteams van Revalide, specialist op het gebied van chronische pijnklachten.

Twijfelt u of u bij Revalide op de goede plek bent, of wilt u telefonisch overleggen met een van onze casemanagers? Neemt u gerust contact met ons op!