Artrose (gewrichtsslijtage)

In Nederland hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen artrose in één of meerdere gewrichten. Artrose is de naam van een aandoening aan het kraakbeen in gewrichten. Artrose ontstaat als er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er door het lichaam wordt geproduceerd. Het kraakbeen verslechtert dan en soms verdwijnt het zelfs helemaal. Bij artrose vermindert ook de vloeistof in het gewricht. Deze vloeistof, synovia geheten, is nodig om het gewricht soepel te laten draaien en om schokken te absorberen. Artrose komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën, schouders, nek en heupen.

Doorbraak met een gecombineerde behandeling

Heeft u artrose in 2 of meer gewrichten en wordt u beperkt op uw werk, in huis of in uw vrije tijd? Dan kunnen wij u helpen uw mogelijkheden weer zo goed mogelijk te benutten. Uit onze ervaring blijkt namelijk dat een zogeheten interdisciplinair behandelplan waarin tegelijkertijd meerdere aspecten worden aangepakt, werkt.

Onze revalidatiearts omschrijft in dit plan een traject op maat dat de neergaande trend kan doorbreken. Het plan wordt uitgevoerd in samenwerking met minimaal een fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog. De revalidatiearts overziet de samenwerking en helpt bij het vinden van een nieuwe weg. Trainen, oefenen, praten, analyseren en proberen, blijkt voor veel van onze cliënten een plezierige manier van werken die motiveert. En een manier die nieuwe energie geeft op de weg terug naar een leven waarin niet langer de pijn maar uzelf weer de regie over uw leven heeft.

Afhankelijk van de plaatsen en ernst van uw pijn, kan er gekozen worden voor een kort traject van drie a vier weken. Vaak zal de revalidatiearts in overleg met u en het team echter kiezen voor een traject van drie a vier maanden. In een enkel geval worden mensen langer begeleid. Omdat Revalide geen vaste programma’s heeft, maar individueel afgestemde trajecten, is er sprake van maatwerk en kan de duur en intensiteit van een traject variëren. Doel van de revalidatiebehandeling is om u zelfstandig en met veerkracht met uw pijn te leren omgaan.

Wat kan Revalide voor u betekenen?

Als specialist op het gebied van chronische pijn bespreken we graag met u wat ons behandelteam voor u kan betekenen. Wilt u eerst meer weten over onze behandeltrajecten, tarieven en vergoedingen? Dat vindt u op onze pagina met cliëntinformatie.

Heeft u een andere vraag of wilt u een afspraak maken voor een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek?

Bel ons dan meteen even op (085) 489 69 33.